Tisdag 21 april

Hej kära dagbok.
Jag börjar med en rättelse från förra inlägget: Mari utan e, alltså inte Marie. Förlåt =)

Idag trodde jag att det var den 24e och att det var löning imorgon så jag handlade upp mina sista pengar på skit. Det sög balle när jag insåg att det bara var den 21a. Men det går bra ändå.
Annat än vart på ica och handlat har jag inte gjort så mycket mer idag... det har varit en riktig slacker-dag. Jag läste ut en bok, Människohamn med John Ajvide Lindqvist. Det är han som skrivit Låt den rätte komma in och Hantering av odöda. Boken var väldigt bra och spännande och som väntat spelade det övernaturliga en stor roll i boken. Läsvärd och en bok jag rekomenderar.Som många av er redan vet så har jag en iPhone, och jag tänkte lista några saker med den som är helt värdelösa:

1. Att skriva sms på telefonen suger. Det finns inget T9 utan ett tangentbord. Man skriver ofta fel för bokstäverna sitter så tätt så du måste alltid koncentrera dig när du skriver. Det suger balle. Sen om du får ett sms som du kankse av någon anledning vill spara så går inte det utan då måste du spara hela konversationen.

2. Kameran suger pung. Korten blir OK om det är ljust men det finns ingen blixt och du kan inte zooma. Kameran på min förra telefon, en sony ericson men jag minns inte inte vilken modell men en gammal jävel, var helt otrolig i jämförelse. Eftersom det inte finns någon blixt så finns det naturligtvis ingen lampa alls av något slag och lampa på telefonen är faktiskt guld värd och något som jag verkligen saknar till iPhonen.

3. Ibland och ganska ofta faktiskt går det inte att använda de apps du laddat hem och jag tror att du måste logga in på app store för att de ska funka igen, vilket suger.

4. Krångligt att få fram en kontakt i kontaktmenyn. Lättaste sättet är att scrolla upp till sökmenyn. Jag har laddat hem en app som kostade pengar, iofs bara 7:- men ändå, som heter Smart dial, där kan du trycka på bokstäverna på siffrorna och namnet till den du vill ringa kommer upp. Smart dial borde finnas med by default.

5. Om du pratar med någon i telefonen och du vill ha fram ett nummer så kan du inte trycka på kontakter utan du måste gå in på "Lätt till samtal" för att komma till kontaktmenyn. Det är alltså inget apple har tänkt på utan som kom med av misstag om man nu kan säga så.

6. Det mest värdelösa är såklart iPod. Men den är inte mer värdelös i telefonen än vad den är annars. iPod suger pung så hårt att det inte går att beskriva. För mig är det ofattbart att så många har eller vill ha en iPod. För det första så kan du inte göra egna mappar, om man kan det så vet jag inte hur, utan har du massa blandade låtar som du vill ha in så lägger dom sig i egna album-mappar. iTunes är helt värdelöst och krångligt att använda om man jämför med t ex Winamp. Om jag träffar någon som har en skitbra låt eller album på sin dator så kan jag inte stoppa in min iPod och bara kopiera över den som man kan med alla andra mp3-spelare utan ska du ha den låten så måste det för det första finnas iTunes på datorn och du måste synkronisera iPoden med det iTunesbiblioteket. Det betyder att du inte kan stoppa in iPoden i datorn hemma sen och bara kopiera över låten utan då måste du synkronisera med iTunesbiblioteket du har hemma och när du gör det raderas all data från iPoden. Det är samma sak om du formaterar din dator och har massa musik på iPoden så kommer allt det att förvinna när du stoppar in den i datorn. Helt värdelöst. Det finns heller ingen radio så ska du lyssna på det så får du ladda hem podcasts.
Jag hade massor av musik på min pod men när jag lade in ett nytt album så raderades all den andra musik jag redan hade på den. En till värdelös grejj är att man inte kan använda poden som ett usb-minne som du kan med samtliga mp3-spelare.

5. Man kan inte ta emot och öppna MMS. Man kan ladda hem en app som kan det men det suger att man inte kan göra det by default.

Nu kommer jag inte på så mycket mer som suger med en iPhone, men det finns nog mer saker men missförstå mig rätt, I LOVE MY IPHONE! 
Det finns så många roliga och onödiga apps att ladda hem så det är helt stört. Jag har t ex en ljussabel som äger och eftersom iPhonen har gyro så är det extra kul. Du kan ladda hem och ha ett eget vattenpass i telefonen, hur coolt som helst. Sen det bästa är såklart Bejeweled, den och Smart dial är dom enda appsen jag har betalat för och lätt värt varenda krona. En annan sak är purr. Purr kan man klappa, så purrar han.
iPhonen är lätt värd varendra krona om man är en prylbög, vilket jag fick reda på av Ovas att jag tydligen är.


Purr
Nu ska jag gå runt saltvik med Lenny.

Tack för idag, slut för idag!Måndag 20 april

Hej kära dagbok.

Igår kom jag hem efter en weekend i Sälen med familjen Israelsson. Det var rikgtigt kul och mysigt förutom att Emma och Ovas blev sjuka nästan första dagen. På fredagen så åkte vi allihopa, förutom Marie som bistod oss med varm körv och förfriskningar på marken. Jag gjorde en rejäl vurpa efter att vi åkt någon timme och som vanligt när det händer mig så tappade jag suget totalt. Min patetiska rädsla över att alla liftar är emot mig och vill döda mig långsamt med liftvajern hjälpte ju inte heller speciellt mycket... Dag två så var det bara jag och Elin som tog oss upp i backen, men med ombytta roller. Jag hade slalomskidor på mig och Elin bräda. Det gick faktiskt bättre än väntat att åka slalom, men jag orkade bara åka två åk. Smart som jag är så köpte jag ett liftkort för 300 spänn ist för att teståka slalom först och köpa ett engångsåk á 40 kronor.
Stugan vi fick var jättefin och stor. Vi fick alla ett varsitt sovrum och kvällarna tillbringade vi med vin och sällskapsspel, riktigt nice. På söndagen, ja igår alltså, så fyllde Johan år också (grattis). Så när vi kom hem från Sälen fick vi panikstäda hans lägenhet och jag bakade dumle-muffins. Lätt något av det godaste som finns på denna planet.


Sara fyllde också år igår, 23, och idag var hon hit för att jag skulle göra slingor på henne. När vi öppnade förpackningen så var det nån konstig borste med bara och ingen sån där hätta så blonderade hela håret ist. Haha, som väntat blev det orange men vi ska blondera det igen imorgon.


Jaha... annars då? Ja, du... fällande dom i rättegången mot Pirate Bay, vilket jag anser är sjukt och med tanke på att Piratbyrån växte med ett helt miljöparti på bara någon dag så vet jag att jag inte ensam om att tycka det.
Det är ju inte dom som har begått ett brott, det är den som laddar hem som begår brottet och domen, medhjälp till brott mot upphovsrättslagen, är så fruktansvärt löjlig att jag nästan smäller av. Då kan vi ju lika gärna åtala och fälla samtliga internetleverantörer och de företag som tillverkar mp3-spelare, för att inte tala om google.. ja listan är lång.
Hela den här rättegånghistorien leder självklart till ipred-debatten och jag är frukansvärt besviken på Reinfeldt som 2006 sa, AND i QUOTE: "Vi ska inte jaga en hel ungdomsgeneration". Tur att det är så lätt att ha förtroende för politiker.
Nästa år blir det nog Kalle-Anka partiet för min del...
Tänk att det ska vara så svårt för film- och musikindustrin att hänga med i svängarna, det var ju lika livat när radion kom och när kassetbandspelaren kom. Fildelningen kommer dom aldrig att få stopp på. Folk kommer börja använda sig av VPN-tunnlar som t ex Ipredator. För att kunna använda ipredator så kommer det kosta 5 euro/mån och för några veckor läste jag att nära 100 000 redan har signat upp sig. Det är bara att räka ut 5 euro x 100 000. Det blir mycket pengar det. Det är pengar som film- och musikindustrin kunde ha fått tagit del av om de varit smarta. Tänk om det fanns en torrentsida med tillgång till samtliga filmer och samtlig musik lagligt men att det kostade, säg 100:- /mån att få tillgång till den sidan. Visst fan skulle du gå med där och betala. Det skulle iaf jag. Nej, jag blir irri.

Såg nyss på spåröst som går på 4:an och det var sjukt sorgligt, buuääh!

Tack för idag, hejdå!

Måndag 13 april

Hej kära dagbok.

Idag fyller mamma år... 30+, så ett stort grattis till henne!

Jag tycker lätt att hon förtjänar ett kort här på min blogg... så här har ni ett:
Idag har jag inte gjort ett piss. Jag vaknade, gick ut med Lenny sen fick jag ett migränanfall och vi hade inga tabletter hemma så Johan stack över till Emma och Ovas och snodde Ipren. Jag tog dom, sov nån timma sen var jag igång igen. Sjukt störigt att jag fick det överhuvudtaget, jag har inte fått något anfall på flera år. Men ibland är det så... tur iaf att jag inte lider av Hortons huvudvärk, som min morfar gjorde. För honom räckte det inte med några Ipren utan han fick lov att ta syrgas. I de flesta fall av Hortons så hjälper inte ens morfin och Hortons huvudvärk har beskrivits,av läkare, som det svåraste smärttillståndet en människa kan uppleva. Det är nog inte speciellt mysigt kan jag tänka mig. Det ska tydligen vara värre än att föda ett barn utan smärtstillande. Fyfan vad ont! Jag har redan bestämt mig för att göra kejsarsnitt den dagen jag skaffar mig en unge. Tänk själv att spricka hela muttan... inte kunna pissa, sitta eller stå på flera veckor. En jag känner som fött barn fick sy 9 stygn i underlivet... nej, det vill jag helst slippa. Plus att man kan få framfall och skit, sjukt mega slurrigt. Tänk själv att du sätter dig ner och ska skita eller nått så klämmer du till så råkar något av dina inre organ titta ut. Nej, usch slurr slurr slurr!  Fast man hinner väl säkert ändra sig tills dess, är förhoppningsvis ett par år kvar.

Sen iaf när jag vaknat till igen, utan dunkande smärta i hjärnan, så slängde jag ihop en tacopaj till mig och Johan. Den blev god...
Resten av dagen/kvällen har gått åt till att kolla på Las Vegas och vi klämde även in en film, Tropic Thunder. Den är faktiskt rolig.

Åh det suger så frukansvärt hela den här ipred-skiten! Det har kommit massor av nya avsnitt av mina älskade serier men jag vågar fan inte ta hem dom. Jag har ju iofs första säsongen av Veronica Mars hemma på DVD.... den är sjukt bra. Fick den av Mamma i julklapp. Love you mum! Men jag ska spara den tills jag kan se hela igen i lugn och ro själv på tvn och inte på datorn. Ska nog ta och göra det nu nästa vecka för då på onsdag drar Ison i väg på praktik i Norge. Han blir borta en vecka i stöten, tre gånger. Det betyder att jag kommer vara hemma i min egna lägenhet. Jag, Veronica Mars och alnalsäckstömmande Lenny. Jag har btw förklarat för Lenny att ska han nu prompt tömma så får han fan inte göra det i sängen. Jag har inte tid med sånt tjaffs som att börja sanera en hel säng när man ska lägga sig.

Snart drar vi till Sälen och fram tills dess (torsdag) så kommer jag praktiskt taget jobba dygnet runt. Bra de, med pengar.Jag och emo-sara förra Halloween.
MIN HUNT ÄR SNYGGARE ÄN DIN HUNT!Över och ut.


Lördag 11 april

Hej kära dagbok.

Just nu lagar jag chili con carne och denna gång skiter jag i att Johan inte tycker om vissa ingredienser, som t ex paprika... Han får pilla bort dom själv.
Jag börjar jobba om 1,5 timmar och för er som inte vet vad jag gör så är jag personlig assistent. Lätt värt att jobba under påsk med all extra ob, plus att jag jobbar lite extra länge imorgon, till typ 18.
I torsdags kom morsan hit på en snabbvisit och påskägg i högsta hugg. Hon sov givetvis hos mig och det var första gången på länge jag också gjorde det. Skönt att komma hem till lägenheten ibland. Lenny ville inte sova i sängen med mig, man tycker ju att han borde passa på eftersom att han inte får sova i sängen hos Johan. Fast det var kankse lika bra... sist jag mummande med han i sängen så tömde han sina analsäckar på mitt täcke. Slurrhund.
Jaha, vad mer har hänt sen sist... Jag var med Sara och hennes boyfriend Sonny och några mer till Borlänge och spelar laserdoom, det var sjukt kul faktiskt. Efter det badade vi bubbelpool och käkade tacobuffé.

Sedan jag skrev sist har jag beslutat mig för att inte söka in på skola till hösten. Jag hinner fan inte bli klar med komvux. Jo jag hinner om jag bara vill ha g, men det vill jag inte för då kommer jag förmodligen inte in och måste läsa om allt.
Jag snackade nyss med Kalle Björklund också och jag ska tenta av ECDL innan sommaren för sen förvinner den kursen och det är ju 300 lättförtjänta poäng.

Nu ska jag äta lite chili...den ser sjukt god ut och jag vet att den smakar gott också för jag är fan bäst von väst.

Over and out, och glad påsk!

RSS 2.0