Torsdag 25 mars

Ja, då är jag på andra sidan Atlanten, äntligen!
Just nu är klockan 09.30 hos oss och eftersom dom här har ställt om till sommartid och det har inte vi så är det 5 timmar efter Sverige. Vanligtvis brukar det vara 6.
Resan gick sjukt bra... fick inte ens träsmak i arslet vilket var första gången. När vi skulle gå på planet på Island så var det problem med mitt visum.. gaah! Det blev lite panik och jag försenade planet ca 30min haha. I mitt turistvisum så stod det att jag hette Gerd, vilket jag också gör i förnamn, men så var biljetten bokad i Amanda. Det blev ett jävla strul, men jag hann med. Det var sex st i help desk som var engagerade och gaggade på isländska samtidigt som de skakade på huvudet. Pappa började stamma av nervositet och började rota i fickan efter sitt mastercard (ifall jag fick lov att stanna kvar). Det var lite nervigt men som sagt, det gick tillslut =)

Just nu sitter jag i klubbhuset, det finns internet här. Vi ska iväg sen och kolla efter mebilt bredband, sånt man kan fylla på som ett kontantkort, så vi kan ha internet hemma istället. Vi sneakade grannens förut men han har tydligen bytt lösen, störigt. Det är så roligt här i klubbhuset, det är ju i princip bara panchisar här som går omkring och lallar och dom har så många aktiviteter. Det finns typ 5 biljardbord, pokerbord, kaffemaskiner, två pooler, bekväma soffor, mindre bekväma soffor, boulebana och så på lördag är det "The spring fling dance" med käk och levande musik. Inte för att vi ska dit men endå, det finns lite att göra här för dom. Men det roligaste av allt är att det finns ett stort rum som dom har smätt upp en projektorduk med wii bowling på.. så där står kärringarna och bowlar haha. lite kul tycker jag =)

Igår drog vi iväg med båten, det är vår här förresten, lite kyligt innan solen gått upp men sen gassar det på bra. Det är som en svensk sommar... I vilket fall så drog vi iväg till något litet hak och drack lite öl och käkade chicken wings. Nice som fan.

Allt är med andra ord bra, jag ska snart ta golfbilen och dra hem och käka frukost men det tråkiga är att Johan inte är här... Men nästa gång så MÅSTE han med! Det är bara så.


Lördag 20 mars

Ångest, ångest och åter ångest...
jag måste lära mig att sluta skjuta upp saker och ting och med det menar jag pluggningen! Hoppas jag hinner bli klar med det jag ska innan jag drar på måndag.



Torsdag 18 mars

Jag har sjukt bråttom nu! Jag drar till Sthlm på måndag och bor på hotell en natt sen drar jag och pappis till Florida på tisdag. Kommer bli sjukt gött och fruktansvärt nice att åka buissnes class ända till andra sidan Atlanten. Var skapligt långt och trångt sist.. Vi mellanlandar i Reykavik och där får vi gå ner i en special-lounge med massa mat, massa dryck, internet och allt annat. Jag ska fan alltid åka buissnes class i framtiden :P Champagne och räkfrossa, det är grejer det! Haha, jag låter som en spoiled brat och det är jag inte. Det var bara så att vi hade tur, det kostade typ 500:- mer bara att åka buissnes när vi bokade så vi tänkte att det är det värt!

I vilket fall så måste jag lämna tillbaka religionsboken och mediekunskapsboken på måndag så jag måste göra klart dom kurserna tills dess. Jag hade tänkt fel med religionen, för jag fick för mig att den boken skulle vara inne efter att jag kommit hem från Florida, men jag hade fel och jag har inte ens börjat med den kursen än. Men det blir en utmaning, göra klart en kurs på en dag i princip, fun fun fun - Can't wait! =) Det är förresten därför jag har sjukt bråttom!





Onsdag 17 mars

Igår var vi till Västerås och hämtade mammis på flygplatsen så nu är hon här och lallar tills jag drar till Florida på måndag =)

Jag tänkte presentera Lenny för er alla:

Lenny tycker om många saker, speciellt att hänga utanför vindrutan när man åker bil....



Lenny tycker att is är det godaste som finns i hela världen, speciellt att ha isglas på huvudet...


Lennys favoritaktivitet är att "nutta" dvs suga på diverse textilier som om det vore en tutte.
Helst längst ner på täcket, men fleecefiltar funkar också...


Något som Lenny däremot inte gillar är höjder!

Han tycker INTE om när man bär honom...


Kolla stackars Lenny ser helt skräckslagen ut...



Lenny är våran lilla knogris-krikro och vi älskar honom mest av alla hanhundar i hela världen. För Issa är såklart den bästa tiken =)


Tisdag 16 mars

Igår öppnades det så man kunde söka till högskola. Så nu har jag sökt.

Jag sökte:

1.Kandidatprogram i Grafisk Design 180hp
Högskolan Dalarna, Borlänge

2. Design av digitala medier 180hp
Högskolan Dalarna, Borlänge

3. Medier och kommunikation: Visuell kommunikation och design 180hp
Karlstads universitet, Karlstad

4. Grafisk design och kommunikation, kandidatprogram 180hp
Linköpings universitet, Norrköping

5. Grafisk design och kommunikation 180hp
Mittuniversitetet, Sundsvall

Nu är det bara att hålla tummarna på prio 1. Grafisk design i Borlänge.


Måndag 15 mars

Idag, snart, är det Svenska Hollywoodfruar! Det är så bra tycker jag, eller ja kankse inte. Men det är underhållning, speciellt Maria Montazami. Hon är allt bra skön hon! Efter det blir det Boston Tea Party sen film. Nice med en helkväll i soffan, men man får väl se hur länge jag orkar vara vaken. Vaknade nämligen 06.30 imorse OCH GICK UPP DÅ! Jag ville så gärna se klart på avsnittet jag råkade somna till igår. Alltså 24 är så sjukt crazy good!

Jag var till bibblan idag och kollade om dom hade böcker till två kurser jag ska börja läsa nästa vecka och dom skulle beställa hem dom från nått annat bibliotek, serri! Jag har tjänat hur mycket som helst på att låna böckerna ist för att köpa.. eller ja, kankse inte tjänat men sparat :P Skollitteratur är helt stört dyrt och det blir ju knappast billigare när man läser typ 4 kurser i månaden!

Just nu läser jag:
Histora B, 100p
Projektarbete, 100p - Ska skriva om Henrik den åttondes sex fruar
Programhantering 100p
Matte B, 50p
Religion B, 50p
Mediekunskap 100p

Jag har som ni ser hur mycket som helst att göra. Allt förutom matten och projektarbete ska vara klart tills jag åker till Florida på måndag. Som ni kan förstå är jag lite stressad. Plus att på måndag börjar en ny 100 poängskurs. Men det är bara att jobba på! Men i vilket fall så kan ni förstå att det förvinner mycket pengar till onödig studielitteratur. Boken till etik och livsfrågor kostade 400:- och vi använde den inte ens. Sjukt störigt.



SÖNDAG 14 MARS

SÅ! Man kan väll inte hålla koll på alla dagar heller :P

Jaha, den 14 mars.. det var alltså en månad sen det var alla hjärtans dag. Då var jag i London men jag tänkte på Johan hela dagen. Bevis:






Sen när jag kom hem fick han godis, kärleksbrev och två flaskor baileys, en med mintsmak och en med caramel.

Jag däremot fick... en kram. Men jag är inte bitter för det, nej nej! :P



Söndag 13/3

Igår var jag och Sara på fotbollsträning. Det var kul faktiskt, men jag tror inte att det var något för mig. Jag har verkligen inget bollsinne... Efter träningen gick vi ner och styrketränade.. helt stört vad vi tränar nu för tin. En liten rolig sak är att vi är så vältränade nu att vi inte ens får träningsvärk längre för musklerna är så vana vid träninsrörelserna. Det trodde jag aldrig skulle hända oss, inte i detta liv iaf.


Tordag 11/3

Åh, jag hoppas verkligen att jag kommer in på skolan till höst för jag längtar verkligen efter att flytta.
Här en en lista på bra saker med att bo i Falun:

1. Mina vänner i Falun.

2. Billig hyra. Om vi nu ska bo i mammas lägenhet, den är bara 500:- dyrare än den vi bor i nu och i mammas är det inkl el.

3. Det finns en "stan".

4. Man kan bara gå utanför dörren så är man nästan vid Tisken där man kan gå runt med hundarna. Plus att på sommaren kan man stanna till halvvägs, där vid Slussbruden-cafét eller vad det nu heter, och ta en öl eller en glass. Så sjukt nice!

5. Brukshundklubben ligger inte 5 mil ifrån, som här. Vilket betyder att det blir agilityträning oftare.

6. Man kan äta ute på ställen där det inte finns kebab med på menyn.

7. Nära till Gävle som ska få 3D-bio.

8. Man kan åka helt random till Sthlm och hälsa på Jenny och/eller shoppa. Visst kan man väl det nu också, men det blir mycket dyrare och krångligare.

9. Man kan välja på fler än ett ställe när man ska ut på krogen.

10. Det finns ett gym på samma gata som har öppet 05.00 - 00.00. Inga undanflyker.


Onsdag 3/10

Åh, jag har sådan ångest när jag tänker på sommarjobb. Jag har ju en stående plats som personlig assi men där jag är är det så sjukt tråkigt! Funderar startk på att söka i sommarjobb i Falun istället... inom hotell kankse, jag har ju massor utav erfarenhet på det området. Det bästa ar väl att ta en heldag i Falun med CV:et i högsta hugg och knata runt på lite ställen.

När jag var i Sthlm i helgen så pratade jag och Jenny om mina gamla piercingar och jag sa att jag växte upp och tog ur dom, sedan på vägen hem så tänkte jag över det och kom fram till att jag inte alls har växt upp så igår var jag iväg till Borlänge och piercade mig! Det gjorde sjukt ont, ondaste stället jag någonsin piercat mig på men smärtan varar ju inte ens i en sekund så det var det värt. Idag har jag negeröverläpp, sers helt grotskt ut men det blir fint när svullnaden har lagt sig.

Enda kortet jag har på min dator från förr i tin.. men så här såg jag iaf ut då med piercingarna.
Jag vette fan vad jag har gjort med kortet med med är iaf skitfult redigerat, I apologize for that :P





Piercing nu, på överläppen!




Kl 14 ska jag ner och träna med Sara, sedan blire plugg resten av dagen. Kankse ett litet avsnitt av 24 också =)


Over and out!


Tisdag 9/3

Jag ska börja med att säga GRATTIS JENNÜ! Hon fyller år idag och i fredags åkte jag ner till henne i Stockholm för att fira dubbelt. Hennes karl Erik fyllde nämligen år på fredagen. Vi åt tårta, drack GT's, käkade afrikansk mat som btw var hur gott som helst, massa olika goda grytor. Sen gick vi ut och dansade, vi höll oss kvar på kvällen afrikanska tema så vi gick till ett ställe som spelade afrikansk electro eller nått. Det var hur bra musik som helst och jag hade hur kul som helst.
Jag drog hem på lördagen vid 13-tiden och det var ju väldigt kort jag stannade. Kommer bli så kul när jag flyttar till falun för då har jag ju bara 2h till Sthlm, då kan man stanna lite längre och åka dit oftare och hälsa på Jenny, orka bo i Lund liksom, det tar ju flera dygn att ta sig dit!




Nu ska jag till Borlänge en sväng med Sara och Johan. Pompen säger att han har blivit med hund och att han blivit sambo så han kommer också så ska vi reda ut vad fan som försigår.. det känns som om jag bott under en sten, händer inte med i svängarna för fem öre!



Torsdag 4/3

Imorgon drar jag och hälsar på jenny i hufvudstaden!
Det kommer bli skitkul! Vi ska äta etiopisk mat, det har jag aldrig smakat. I'm so excited. Sen ska vi ut på partey tror jag. I vilket fall så kommer det bli jättekul!


party party




Fel av mig!

Oj, det var tydligen bara jag som var dum i huvudet... Johan visste minsann vad sammelsurium var :P
Men jag har aldrig hört det förut...


Onsdag 3/3

Just nu pluggar jag mediekunskap för fullt och jag fattar typ ingenting! Och det är inte så att jag är dum i huvudet, för Johan fattar ingenting heller... fast iofs så kan det ju vara så att vi båda är dumma i huvudet, Vad vet jag?!

"Succesivt kommer du säkert att upptäcka att tudelningen, eller dikotomin som denna också brukar kallas, snarare utgör ett sammelsurium av gamla och nya och återupptäckta idéer" Vad fan betyder sammelsurium liksom?
Det känns verkligen som om han snubben som skrivit boken ständigt hittar på nya ord. Kreativ snubbe alltså.
ett till: "Socialpsykologen Johan Asplund har lagt fram synonymen tankefigur för att illustrera de tysta principer som styr diskursen" Vad fan betyder diskursen?

Jag säger samma sak som första dagen jag satte mig framför bokföringen på Vansbrobladet
-JAG FATTAR INGENTING!


Just såhär känner jag inför mediekunskap...





Måndag 1/3

Alltså dra åt helvete vilken skillnad det är att köra bil nu när vi har buren. Det är ju nästan drägligt!
Idag körde vi lite lydnad på djuren och Issa är så sjukt bra och lättlärd att jag nästan blir mörkrädd. Jag längtar som sjuttsiken tills man kan dra igång med agility igen, ska bli kul att träna det med Issa och se vad hon tycker. Lenny tycker iaf att det är über-kul. Man märker verkligen på honom att han alksar att träna, så fort man säger fot eller sök så går svansen i 120.

I lördags vare fest hos Stålmannen, aka Anders Heed. Det var riktigt kul, länge sen jag var ut "på riktigt". Måste ju erkänna att det blev en jägershot för mycket.. men det var det värt! I söndags så vaknade jag kl 9 på morgon och insåg att jag låg i hallen med skorna på mig och jackan uppknäppt. Johan berättade att jag hade tydligen satt mig på golvet när jag kom hem för att hälsa på hundarna, sen gick han ut med dom och när han kom tillbaka så sov jag i hallen och vägrade vakna... som sagt en jägershot för mycket kankse =) Förresten så har mitt lillfinger varit bortdomnat sen jag vaknade i söndags. Det känns precis som när fingret har somnat, men jag har snackat med vårdcentralen och det är inget farligt. Jag skulle höra av mig igen om det höll i sig hela veckan.

Annars så pluggar jag på för fullt och imorgon är det matteprov numero uno. Matte B. Just ja, jag klippte mig idag och färgade håret... det blev fint och det gick på 950 spänn! Hur billigt som helst... speciellt om man jämför med mamma som klippte sig på nån höjdarsalong sist. Det gick på 6000, klippning och färgning. Helt stört. Men hon satt brevid Viktoria Silvstedt.



RSS 2.0